The Consolation

Vælg billetter


 
The Consolation er bannerfører på den hjemlige scene for americana-musikken. Bandets musik er en smeltedigel af amerikanermusik tilført et distinkt nordisk islæt, hvor melankolien og eftertænksomheden ofte sniger sig elegant ind i de iørefaldende sange.

- Americana med et nordisk twist

Er du til roots rock med et twist af country og blues? Så er dette en koncert, du ikke må gå glip af!

D'herrer i The Consolation er blandt bannerførerne på den hjemlige scene for americana-musikken. Den københavnske kvintet er kendt fra blandt andet P4 og P5 med deres smittende og melodiøse blanding af country og amerikansk inspireret rock, som det fx høres i sange som "Portland Girl", "Manitoba" og turnéhymnen "The Heart Of It All". Bandet har desuden turneret massivt i hele landet, på festivaler, regionale spillesteder og tilrøgede værtshuse, hvor støvet og autentisk rootsmusik gør sig rigtigt godt.

Inspirationskilderne spænder fra countrykoryfæer som Johnny Cash og Waylon Jennings, over folk rock-pionerer som Neil Young, The Band og Bob Dylan, til country- og “blue collar” rockartister som The Eagles, Bruce Springsteen og Tom Petty & The Heartbreakers. Men når referencerne er nævnt, så må man sige at The Consolation har sin helt egen sound, som er fuldstændig unik for den danske scene. Bandets musik er en smeltedigel af amerikanermusik af bedste skuffe, tilført et distinkt nordisk islæt, hvor melankolien og eftertænksomheden ofte sniger sig elegant ind i de iørefaldende sange.

Bandet skaber et univers, hvor hjemve møder udlængsel, og hvor små som store emner tages op. På radiosinglen “Miss America” (2017), som forsanger Nis Gaarde skrev i New York på valgaftenen i 2016, kan man fx spore et klart ambivalent forhold til USA.“Red, white & blue, you are not the girl that I once knew...” lyder teksten bittersødt.

Bandet har netop udsendt det roste album "Heartland", som fortsætter den røde tråd, men samtidig udvikler og udfordrer bandets udtryk. Første single og titelnummer har snurret flittigt på P4 og P5, og den er siden fulgt op af countrybaskeren "Mary Sue" og kærlighedssangen "Might Be You". Sangene på "Heartland" tager fat om en række emner, der har udgangspunkt i det kontrastfulde amerikanske samfund.

Skellet mellem befolkningerne i byen og på landet, dødsstraf, voksende politisk isolationisme og højreradikalisering, og så videre. Men sangene handler også om kærligheden til et smukt og fascinerende land, hvor drømme opstår, bliver knust eller går i opfyldelse. Bandet inviterer i allerhøjeste grad lytteren med på en musikalsk rejse, hvor der både er noget til hjertet, til hjernen og til fødderne.

Sagt om 'Heartland':

“Country and classic rock combine for an enjoyable Danish take on americana”
Andrew Frolish, Americana UK
 

“Velkomponeret, veludført dansk musik”
Alex Nyborg Madsen, DR

“Noget af det absolut bedste der er hørt indenfor genren på disse breddegrader meget længe… Troværdigt og rent ud sagt i en klasse, der kun kan betegnes som international”
Mads Kornum, 33 Plus 

“Nis Gaarde synger godt med den autoritet og selvbevidsthed, der hører med til den store stolte amerikanske tradition for fortællende rock… The Consolation bjergtager mig med et album, der minder mig om store album fra min ungdom.”
Carsten Præst, CAPAC

“De fem herrer har kompetent greb om genren… Lige i skabet”
Kulturkongen

“Velskrevne sange. The Consolation har et stort potentiale”
Rootszone

“Højt niveau… det er svært at sige noget negativt om pladen… fem stjerner”
ShoutOutMusic

“Stilrent. Godt spil og varme vokaler”
GFR Rock

Godt at vide:

Entré til koncert: 125 kr.
Koncertmenu: 170 kr.
Indgangen åbner ca. kl. 19.30 og koncerten starter kl. 20.00.
Koncertmenu serveres fra kl. 17.30.

Køb koncertbillet / menu på: www.brovstmusik.dk eller på Skovsgaard Hotel.
Har du købt koncertbillet og efterfølgende ønsker menu kontakt Skovsgaard Hotel: skovsgaardhotel@mail.dk / tlf. 98230400.
Evt. resterende koncertbilletter sælges ved indgangen.

Facebook


BelépésAz alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google