Sylvester Larsen & Nåleøjet

Vælg billetter


 
Sylvester Larsen danner sammen med musiker og publisher Mick Bøjes projekt ”Nåleøjet”. Det musikalske univers er som et åbent forhold, hvor alle kan byde ind, hvis man har noget på hjerte. Det handler om stærke sange og stor passion for musik.

Sylvester Larsen tager livtag med tidsånden og kærligheden på sit syvende album “Mega Egotripper”, der er produceret af Kasper Rasmussen fra det nyligt opløste Saybia.

Der findes to typer artister. Dem der forsvinder ud i glemslen efter et eller to album, og så dem der bliver ved med at udgive album efter album. Sylvester Larsen hører til i den sidste kategori. Som søn af en vis hr. Larsen har der ikke altid været overstrømmende opmærksomhed omkring 45-årige Sylvesters musik gennem årene, men som sangeren selv udtrykker det: “I sne og slud, musikken skal ud”. Sylvesters sangskrivning har altid været centreret omkring den gode melodi og det iørefaldende refrain, og denne gang har producer Kasper Rasmussen givet sangene et elektronisk islæt, der trækker på både nye og gamle inspirationskilder. I det københavnske studie “Mikroskopet” på Vesterbro har de to musikere vendt og drejet arrangementerne i en kreativ atmosfære af rødvinsmættet løssluppenhed.

Trump, robotter og den indre egotripper I en verden under hastig forandring har Sylvester følt sig kaldet til at forholde sig til nogle af tidens mest aktuelle emner og personligheder bl.a. den amerikanske præsident Donald Trump. Om sangen “Det vilde vest”: “Den aktuelle udvikling i USA i dag minder nærmest om en ond drøm, som de færreste af os havde fantasi til at forestille os ville blive til virkelighed”. Som en absurd og dystopisk tegneserie, beskriver Sylvester hvordan en cowboy ankommer til det forjættede land og oplever et totalt splittet samfund. Den stigende afhængighed af kunstig intelligens og det store behov for selviscenesættelse bliver også belyst i sangene “Hey robot” og titelnummeret “Mega egotripper”. “Ud fra et kunstnerisk synspunkt har der aldrig været mere at skrive sange om end lige nu. Der er eddermame knald på verden”.

Nye eksperimenter og brud med gamle metoder Et vigtigt dogme i Sylvesters tilgang til sangskrivningen har været ikke at gentage sig selv. I stedet for at komponere sangene færdige og så begynde på produktionen, har Sylvester denne gang byttet rundt på rækkefølgen. “Jeg synes det har været befriende at indspille den første spæde idé, og så se hvor produktionen endte med at tage sangen hen”. Hvis jeg kan undgå at gentage mig selv for meget, må man være klar til at bygge “huset” på en ny måde hver gang, så denne gang startede jeg med taget”, griner Sylvester.

Behovet for at skabe musik på trods af spørgsmålet om, hvad det er, der driver ham til at blive ved med at skrive musik siger Sylvester: “Det er ganske enkelt en ventil jeg bliver nødt til at åbne for, hvis jeg skal kunne trække vejret. Jeg laver først og fremmest musik for min egen skyld, men jeg har opdaget at hvis man gør sig tilstrækkelig umage, skal der nok være andre, der også sætter pris på det. I årenes løb har Sylvester samarbejdet med et væld af toneangivende musikere og producere, bl.a. Søren Andersen (Electric guitars), Søren Mikkelsen (Medley), og Jesper Haugaard (Kim Larsen og Kjukken) og mange andre.

Albummet “Mega Egotripper” udkommer på Needle Eye Music d. 19. november.

Facebook


BelépésAz alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google