Stepp 2 + Beefeaters

Vælg billetter


 
Oplev en tidsrejse tilbage til 60’erne. Først starter vi med ikoniske numre fra ”Hip” centreret omkring Eik Skaløes lyriske troldspejl. Dernæst genopstår bluesrockgruppen Beefeaters med Morten Kjerumgaard Reumert, som det eneste tilbageværende medlem.

- Dobbeltkoncert

Stepp 2

Steppeulvene på nye læber med den originale ulv, Preben Devantier, bag trommerne.

STEPP 2 startede først som et originalt Steppeulvene kopiband, hvor det var de otte numre fra "Hip" som skabte grundlaget for bandets musikalske udskejelser.

I dag har bandet, med tilladelse fra Iben Lassesen (Eik Skaløes søster), komponeret musik til otte digte af Eik Skaløe. Otte lyriske udskejelser som på fornemste vis beskriver den unge Skaløes tanker og følelser.

Marts 2015 stødte musikeren Eik Skibdal ind i den legendariske trommeslager fra Steppeulvene, Preben Devantier.

I det møde tørnede to generationer sammen med et øresønderrivende brag af olympiske dimensioner. Et møde, som allerede efter første introduktion, resulterede i et frø som blev sået. Et frø som i dag har udviklet sig til et særdeles frugtbart samarbejde, hvor Preben og Eik sammen med den erfarne guitarist Keld Andersen har skabt bandet STEPP 2.

Otte nykomponerede numre er det blevet til. Otte numre som i februar 2017, i samarbejde med producer Per Oluf "Flob" Hansen, blev indspillet i spillestedet Harders i Svendborg. Ingen publikummer. Kun fire musikere og en producer, som alle var voldsomt interesserede i at skabe noget helt unikt.

Trommeslageren er Preben Devantier. Producer Per Oluf "Flob" Hansen er fotografen bag billederne af de fire steppeulve på bagsiden af coveret til "Hip" og samtidig en anerkendt producer med navne som NHØP, Sanne Salomonsen og Shu-bi-dua på cv'et. Anders Bull Clausen, som tegnede coveret til "Hip", har også stået for udførelsen af coveret til STEPP 2's plade, som udkommer d. 1. juni, præcis 50 år efter at "Hip" udkom.

Musikken er komponeret over Eik Skaløes digte. Forsangeren i STEPP 2 hedder Eik.

Selv for uindviede er den røde tråd ikke svær at få øje på. Betyder det så, at her er tale om en "Hip" nummer to????

Udgangspunktet med STEPP 2 var, fra starten, at spille de otte numre fra "Hip", men lynhurtigt udviklede konceptet sig frem mod noget helt andet. Instinktet for at skabe fik overtaget. Lysten til at tage fat på nogle helt fantastiske digte og give dem nyt liv i 2017. Resultatet trækker helt sikkert paralleller tilbage til 1967 og "Hip". Samtidig må man blot konstatere, at her er tale om et band, som stilsikkert har fundet deres helt egen unikke lyd.

Sammen med de ikoniske numre fra "Hip" leverer STEPP 2 et dunder af en koncertoplevelse, som inviterer publikum med på en musikalsk rejse, centreret omkring Eik Skaløes multifaceterede lyriske troldspejl.

The Beefeaters

Den danske bluesrock-gruppe Beefeaters blev dannet i 1964, og efter nogle år med skiftende besætninger indspillede gruppen, der nu havde den navnkundige bluessanger og –guitarist Peter Thorup i front, debutalbummet Beefeaters i 1967.

Ud over Thorup bestod Beefeaters på dette tidspunkt af Morten Kjerumgaard Reumert på orgel, Flemming ”Keith” Volkersen på bas og Erling ”Mozart” Madsen på trommer. Sidstnævnte blev erstattet af Max Nhuthzhi, inden Beefeaters i 1969 udsendte album nummer to, Meet you there. Her medvirkede ingen ringere end Alexis Korner, en af hovedkræfterne bag det britiske blues-boom.

Beefeaters arbejdede også sammen med Povl Dissing og var blandt andet backinggruppe på dennes skelsættende plade Dissing (bedre kendt under den uofficielle titel Nøgne øjne), der ligeledes udkom i 1969.

Gruppen krediteres for at have spillet en stor rolle i indførelsen og udbredelsen af rhythm & blues i Danmark, og da navne som Cream og Jimi Hendrix gjorde bluesrocken psykedelisk, fulgte Beefeaters trop. Bandet blev nu anset for et af de førende og mest betydningsfulde navne på 1960’ernes hjemlige syrerock-scene.

Men kort efter udgivelsen af Meet you there forlod Peter Thorup Beefeaters og Danmark til fordel for en karriere i Alexis Korners band i England. Beefeaters fortsatte i nogle år, blandt andet med Ole Fick som frontfigur, men bandet blev opløst i 1971.

Nu genopstår Beefeaters imidlertid med Morten Kjerumgaard Reumert som det eneste tilbageværende medlem fra gruppens guldalder (Peter Thorup gik bort i 2007). Med sig har han to medlemmer af Freddy and the Phantoms, sanger og guitarist Frederik Schnoor og trommeslager Rune René Hansen, samt Torben Guldager Rasmussen fra Wrong Side of Vegas på bas.

Facebook


BelépésAz alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google