McGuinness & The Pretenders

Vælg billetter


 
Oplev 2 nordjyske grupper. Først kommer vi i stemning med irsk-skotsk folkemusik - en musikgenre som er elsket verden over, og som vi i Nordjylland især elsker på grund af de Gyldne Løver. I 1968 satte, The Pretenders fra Brønderslev, Nordjylland på det musikalske landkort, da de blev danske mestre i pigtråd. En musikform der i manges øren lød som larmende og skærende. Deraf navnet pigtrådsmusik.

– irsk-skotsk folkemusik og pigtråd

(dobbeltkoncert)

McGuinness

Når man ser en fiskekutter glide stille ud i fjorden ved Kellybegs på Irlands vestkyst med kurs mod sildestimerne i det uendelige Atlanterhav - eller nyder det smukke syn af morgendisen hen over den store Loch Lomond i Skotland - så har man lidt af den stemning som McGuinness søger at skabe med traditionelle instrumenter som harmonika, guitar, mandolin, banjo og fløjte kombineret med keyboards og trommer - oveni krydret med velklingende sang og kor.

Det traditionelle repertoire af irske og skotske sange er ydmygt behandlet og arrangeret i rytmiske og smukke opsætninger.

McGuinness er en konstellation af musikere som alle bærer glæden ved at spille den irske og skotske folkemusik. En musikgenre som er elsket verden over, og som vi bl.a. i Nordjylland er kommet til at elske på grund af de Gyldne Løver.

Egnen er fuld af gode musikere og McGuinness har helt fra begyndelsen været en solid blanding af både garvede musikere med mange års optræden på bagen og unge fremadstormende talenter, som med stor entusiasme har kastet sig over den irske og skotske musiktradition.

McGuinness nuværende besætning er:

Henning Frederiksen - harmonika
Henrik Wolsing - smuk tenor
Morten Krag – trommer
Lasse Hansen - guitar
Sune Christiansen - fløjte, banjo og mandolin
Lars Rønne - keyboards

Sammen har de, med tydelige tråde til folk-rock og kombineret med kærligheden til den traditionelle folkemusik, fået skabt et univers der gør, at det ikke kun er dem med halm i træskoene, der kan nyde musikken.

The Pretenders

I 1968 satte, The Pretenders fra Brønderslev, Nordjylland på det musikalske landkort, da de blev danske mestre i pigtråd. Konkurrencen var også kendt som Danmarks Radios landsdækkende konkurrence mellem amatørbeatgrupper, ”Toppen af Poppen”, hvor 200 orkestre var med i konkurrencen. De var det eneste nordjyske band i 1960’erne, der vandt en landsdækkende konkurrence i, som det hed dengang, beatmusik.

Det var musik der vendte grundigt om på musiklivet i landsdelen, da rockmusikken gjorde sit indtog i 1964. Dengang stod det enten på dansemusik eller jazz, hvis man skulle høre levende musik i landsdelen i begyndelsen af 1960’erne. I kølvandet opstod der mange af de såkaldte ”pigtrådsgrupper”, en musikform der i manges øren lød som larmende og skærende. Deraf navnet pigtrådsmusik.

I 2014 genopstod The Pretenders ved den musikalske fejring af 50-året for pigtrådsmusikkens start i Brønderslev. Og fra november 2014, hvor fem af de seks medlemmer var ude af arbejdsmarkedet, blev det igen for alvor tid til, at genoptage ungdommens interesse for at spille for et publikum, og orkestret har siden været i skarp træning.

Nu er de samlet igen til koncert på Skovsgård Hotel. Oplev gamle numre fra dengang bandet var fremme, suppleret med en række mere moderne numre.

Medlemmerne dengang som nu er:

Poul Vejby – vokal/guitar
Mogens Dyrberg – trommer/vokal
Ib Dalgaard-Nielsen (fra 1973) – vokal/mundharpe
Sten Fuglsang – bas/vokal
Martin Bøgild – guitar/vokal
Jens Dalgaard-Nielsen – guitar/vokal

Godt at vide:
Entré til koncert: 165 kr. (145 kr. for medlemmer af Brovst Musikforsyning)
Koncertmenu: 159 kr.
Indgangen åbner ca. kl. 19.30 og koncerten starter kl. 20.00.

Køb koncertbillet / menu på: www.brovstmusik.dk eller på Skovsgaard Hotel.
Har du købt koncertbillet og efterfølgende ønsker menu kontakt Skovsgaard Hotel: skovsgaardhotel@mail.dk / tlf. 98230400.
Evt. resterende koncertbilletter sælges ved indgangen.
Koncertmenu serveres fra kl. 17.30.

Facebook


BelépésAz alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google