Indra Rios-Moore Quintet

Vælg billetter


 
En koncert fuld af følelser, harmoni og iørefaldende jazz. Musikken er et fascinerende, eklektisk miks af vokaljazz, blues, country og poprock. Lige fra David Bowies sfæriske Heroes til Duke Ellingtons støvede Azure til Pink Floyds industrielle Money.

- jazz-koncert i særklasse

En gang imellem hører du musik fra en kunstner, som du ikke har hørt før, og det sender bare rystelser ned i ryggen. Indra Rios-Moore er den nyeste tilføjelse til denne udvalgte gruppe. Den amerikanske sangerinde INDRA Rios-Moore er uden tvivl én af de stærkeste soul-gospel-americana-jazz stemmer, vi har i Danmark. Musikalsk er der stærke rødder i den amerikanske musik med kraftig inspiration fra både soul, gospel, blues, R&B, americana, jazz og roots.

INDRA har efterhånden fundet ind til en lyd og et samspil med bandet der er ganske unikt. Hun er gift med danske Benjamin Trærup, saxofonist i bandet. Koncerten bliver både med egne sange og nye personlige fortolkninger af bl.a David Bowie, Pink Floyd, Steely Dan og Duke Ellington, der forvandles til noget nyt.

Line-up DK live tour 2023:

Indra Rios Moore, vokal
Benjamin Trærup, sax
Søren Bigum, guitar
Thomas Sejthen, bas
Espen Laub von Lillienskjold, trommer

Om Indra

Indra, der blev navngivet af sin mor efter den hinduistiske guddom for himlen og regnen, blev født af en Puerto Ricansk socialarbejder, Elizabeth, og en afrikansk-amerikansk-syrisk jazzbasist Donald Moore. Indra voksede op i et hårdt nabolag, hvor hun brugte sin tidlige ungdom i en fantasiverden skabt af hendes mors omfattende pladesamling af jazz, soul og rockmusik.

13 år gammel fik Indra et stipendium til Mannes College of Music, hvor hun udviklede sin sopranstemme og samme år deltog hun i Village Harmony, en sommerlejr i Northern Vermont. Hendes teenageår blev brugt i en musikalsk paralleleksistens; som var fyldt med klassiske arier og sangtræning, og den anden fyldt med gamle traditionelle amerikanske og balkanske folkesange i skoven i Vermont.

Mens hun arbejdede som servitrice i en vinbar i Brooklyn, mødte hun Benjamin Trærup, en dansk jazz saxofonist; tre uger senere levede de sammen og et år efter var de gift og bosatte sig i Danmark. Indra dannes sammen med hendes mand, og hans ven bassisten Thomas Sejthen, en trio i 2007, der hurtigt fik et stort publikum i Danmark og Skandinavien.

Efter kort tid vandt Indra vandt en Danish Music Award for bedste Jazzalbum i 2012 med 'In Between', som var hendes andet album, og prisen gav hende mod på at lave et efterfølgende album.

Indra Rios-Moores 2015 Impuls! debut, "Heartland", modtog gode anmeldelser i hele Europa og blev udnævnt til et af årets bedste jazzalbum af London Sunday Times og The London Telegraph. Hendes single "Little Black Train" var Nr. 1 på iTunes jazz charts i Frankrig, Tyskland og Danmark. Telerama fra Frankrig erklærede, at hun var den "himmelske stemme af jazz". Nu vender hun tilbage med sit seneste album, Carry My Heart.

Carry My Heart var direkte inspireret af en intim samspil Indra havde med en venlig fremmed efter det seneste amerikanske præsidentvalg. Med en tung og træt følelse i luften, mødte hun en ældre sort mand, der bemærkede hendes tristhed, omfavnede hende og omsorgsfuldt rådede hende: “Vi bliver okay, vi har været igennem det, der er værre”. Efter mødet med denne indfødte New Yorker, blev et øjeblik af kynisme transformeret til empati og kærlighed – en følelse hun vendte tilbage til gentagne gange, da hun skrev, valgte og sang sine nye sange.

Sangen "Keep on Pushing" er et bærende element på albummet, som blev produceret af den Grammy-vindende producent, Jay Newland. Indra følte, at "Curtis Mayfields fantastiske evne til at formidle glæden i modstand og vedholdenhed med sin sang," Keep on Pushing "var uimodståelig og vigtig for albummets budskab. Selvom den blev udgivet af The Impressions i 1964, føles det som om den kunne være skrevet i dag, og sanglinjen "great big stone wall ahead" kan overføres til den amerikanske præsidents valgløfte om en mur og adskillelse. Følelsen jeg følte, da jeg hørte denne sang og syngede det var, at processen mod revolutionerende positive forandringer skal ske med et kærligt hjerte.”

Med Carry My Heart fortsætter Indra og hendes band i Heartlands eklektiske ånd og væver en lydens verden, der skaber en sammenhæng mellem sange af Steely Dan, den svenske elektropopsanger Robyn, Johnny Nash, Isley Brothers, den klassiske komponist Claus Oberman, Duke Ellington, Curtis Mayfield, Gershwin, Bobby Caldwell samt to originale kompositioner, nemlig albumåbner "Carry My Heart" og "Give It Your Best".

Der er lagt op til en koncert fuld af følelser, harmoni og iørefaldende jazz.

Albums

Indra Rios-Moore's 2015-impulse! debut, "Heartland", produceret af Larry Klein (Joni Mitchell, Melody Gardot), modtog vilde anmeldelser i hele Europa og blev kåret til et af årets bedste jazz album af London's Sunday Times og The London Telegraph. Hendes single "Little Black Train" var Nr. 1 på iTunes Jazz i Frankrig, Tyskland og Danmark. Telerama fra Frankrig erklærede, at hendes stemme var ”jazzens himmel stemme”. I 2016 vandt hun BMW Jazz Welt Award. Hendes Verve album, Carry My Heart (2018), produceret af Jay Newland (Norah Jones) var på adskillige af årets bedste playlister og gik i top-5 i Danmark, Frankrig og Tyskland.

Indras selvskrevne ”Gimme Some of that Joy” indkapsler lyden på hendes nye album, Freedom Road. ”Hun synger, “I’m letting go of that sorrow, I want me some of that happiness. I’m looking for the Brightside, I’m ready for some good times...Gimme some of that Joy!

Med sine egne ord: ”Jeg blev inspireret, mens jeg skrev på et helt andet projekt til mennesker, der har mistet sine kære og familie på et hospice. Jeg brugte et år på at tænke på tab, tænke på mine egne personlige tab og hvad det hele betød for mit liv. Der skiftede mit perspektiv, og jeg begyndte at skrive og vælge sange, der blev bundet sammen til et større budskab om at fylde livet med håb, glæde og kærlighed. Jeg er meget opmærksom på, at det at blive ældre er et privilegium for de levende. Jeg ved også, at jeg ikke er alene om at have brug for den lejlighedsvise påmindelse om, at livet er for at leve NU.

Sammen med to originale sange, "Gimme Some of that Joy" og "Oh Love", er Freedom Road i overensstemmelse med Indras tidligere eklektisme, med et repetoir, der inkluderer Tom Petty's "I will not back down", den klassiske folksong "Keep on the Sunnyside", Josh White's "Freedom Road", gospelsangen/ borgerrettigheds sangen "Eyes on the Prize", The Staples Singers "We’ll Get Over", jazz-standarden "There’s gonna be some Changes", en intim udgave af ”You are so beautiful” såvel som en mindre kendt Marvin Gaye-sang, ”Walk on the Wildside”. Freedom Road er et vidnesbyrd om personlig kraft, positivitet og kærlighed.

Anmeldelser af Freedom Road:

Release 18 MARTS 2022

Indra Rios-Moore udforsker kraften i kærlighed og optimisme med et opløftende nyt album, "Freedom Road"

”Hun fortryller mennesker ... med den virtuose brug af sin stemme.

Artikulation og modulation hviler i den fineste detalje, mens hun synger, jubler, hvisker og skriger med fin intonation”

– Stuttgarter Zeitung

Godt at vide:
Entré til koncert: 150 kr.
Koncertmenu: 195 kr.
Indgangen åbner ca. kl. 19.30 og koncerten starter kl. 20.00.

Køb koncertbillet / menu på: www.brovstmusik.dk eller på Skovsgaard Hotel.
Har du købt koncertbillet og efterfølgende ønsker menu kontakt Skovsgaard Hotel: mail@skovsgaardhotel.dk / tlf. 98230400.
Evt. resterende koncertbilletter sælges ved indgangen.

Facebook


BelépésAz alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google