Carls Café – Martin Blom Solo

Vælg billetter


 
Martin er bluesguitarist med slideguitaren som trofast følgesvend. Han er også sangskriver med tæft for det danske sprog og hang til rootsrock og nordisk sangtradition. Med ”Sange fra ødekirken” er han gået fuldt og helt ind i et dansk tekstunivers, der sammen med den gode melodi, rummer alvorsord om eksistensen og tanketråde tilbage til beatmusikkens lømmelalder. Blom udgav i 2014 albummet ”Crossing The Water” med egne engelske sange. Blom spiller også i bluesbandet Trouble Cats, duokoncerter med mundharpespiller Henrik Hansen, ”Cash i kirken”, samt med i ”Kvartetten: ”Sange af Dan Andersen”.

- roots-musik

Martin Blom er bluesguitarist med slideguitaren som trofast følgesvend. Han er også sangskriver med tæft for det danske sprog og hang til rootsrock og nordisk sangtradition.

Med ”Sange fra ødekirken” er han gået fuldt og helt ind i et dansk tekstunivers. Samtidig tager den gode melodi favntag med bluesguitarens insisterende nærvær. Den akustiske guitar lægger bund i en del af sangene. I andre er det stålguitarens nasale lyd, der bærer igennem. Og indimellem lader Martin den elektriske slideguitar og baritone-guitar supplere lydbilledet. ”Sange fra ødekirken” rummer satiriske samtidsviser, alvorsord om eksistensen og tanketråde tilbage til beatmusikkens lømmelalder.

Det er for eksempel ”Vinterdag”, om længslen og den kolde himmel, ”Nu er det tid”, om det store urs tikken og taknemmelighedens nådegave, ”Hjertelandet Længes”, en ballade om hjemstavnsboen Hans Jørgen med den stille drøm og angstens pine, ”Drømmer 71”, om at være 16 år i 1971 og være klar til at gribe 60’ernes fatamorgana, og ”Workin’ Poor Mans Blues”, en god, gammeldags protestblues.

Sangene er indspillet i den smukke gamle Buderup Ødekirke, der ligger ved Støvring tæt på Rebild. Og færdigproduceret i Future Force Studiet i Aarhus. Udkommer i en lidt alternativ form, nemlig som en minibog med tekster, fotos, fortælling og med indlagt cd.

Martin Blom udgav i 2014 albummet ”Crossing The Water”.En plade med egne engelske sange med inspiration fra americana, blues, country og rootsrock. Han er desuden guitarist og sanger i blues & rootsrockbandet Trouble Cats, spiller duokoncerter med mundharpespiller Henrik Hansen, er guitarist i ”Cash i kirken” - en koncertfortælling om Johnny Cash, samt er med i projektet ”Kvartetten: ”Sange af Dan Andersen”.

Fra anmeldelser af ”Sange fra ødekirken”:

”Musikalsk er der dømt smægtende toner fra blandt andet dobro- og slideguitar, og Blom synger med tilpas autoritet, så man tror på ham. Sange fra Ødekirken er en lille, men bundsolid udgivelse, som oven i købet udkommer i flot bogform med tekster, billeder, relevante informationer og indlagt cd.” (**** Fire stjerner i Gaffa)

”Det er bare at sætte sig godt til rette og nyde den dygtige musikers ferme guitarspil, uanset hvilket af sine klangfulde strengeinstrumenter, han spiller på. Lytte til teksterne, som fortæller noget om dengang og nu, bl.a. beskrevet i sangene Nu er det tid, og Hver morgen er en kirke. De beskriver begge, hvad vi havde, hvad vi har, og hvad vi måske kan nå.” (Rootszone)

”Martin Blom har rødder i rootsmusikken. Den musik, der ynder at gribe ned til de musikalske rødder og tilbage til en vis oprindelses enkelhed. Og på pladen her barberes musikken virkelig helt ned til en nærmest spartansk nyenkelhed, der både ekkoer af nøgen salmesang og den hudløse nærhed.” (Bloggen Capac).

Godt at vide:
Entré til koncert: 125 kr. (105 kr. for medlemmer af Brovst Musikforsyning)
Koncertmenu: 159 kr.
Koncertmenu serveres fra kl. 17.30.
Indgangen åbner ca. kl. 19.30 og koncerten starter kl. 20.00.

Facebook


BelépésAz alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google